HOLA, SOC L'ALBERT BALSELLS

PSICÒLEG ESPECIALITZAT EN TRASTORNS DE L'ESPECTRE AUTISTA

+10
anys
d’experiència
en el món de l'autisme i
l'àmbit de la salut mental.
Em sembla important explicar-vos breument per què crec que us puc ajudar i com he arribat a dedicar-me a donar suport i orientació a les persones amb TEA i als seus familiars.
Des de sempre he encarat la meva carrera professional al servei de les persones, empoderant-les amb la finalitat que puguin fer el seu propi camí de manera autònoma. Ja de jove, treballant en diversos casals i espais de lleure, em vaig interessar pels nens amb diversitat funcional o que presentaven dificultats de diferent tipus.

És per això que, arribat el moment, vaig decidir matricular-me a la Llicenciatura de Psicologia de la Universitat de Barcelona on vaig tenir l'oportunitat de cursar les pràctiques al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet, una escola específica per infants amb autisme. Paral·lelament, durant les vacances de Setmana Santa, estiu i Nadal, treballava en diferents unitats de l'Hospital Psiquiàtric de Salt on vaig estar en contacte amb casos més severs d'autisme i d'altres patologies i vaig aprendre, entre d'altres coses, a gestionar problemes conductuals greus.

Un cop vaig haver acabat la carrera, vaig entrar a treballar a l'Associació Síndrome d'Asperger del Vallès Occidental on feia sessions terapèutiques individuals amb nois i noies amb TEA, a més de gestionar l'esplai d'adolescents en el qual treballàvem les habilitats socials en grups d'iguals.

Sempre a la recerca de nous horitzons i inquietuds, vaig entrar a formar part de l'equip educatiu de la Fundació Autisme Mas Casadevall i posteriorment també vaig exercir de psicòleg a la Fundació Vimar. En ambdós llocs, vaig conèixer més a fons l'autisme en la vida adulta i la importància de l'aplicació de suports específics en els TEA per la promoció de la vida autònoma. Mentre treballava d'educador a Mas Casadevall, vaig reprendre el que realment m'apassiona: les teràpies amb nois i noies amb autisme.

Així és com vaig entrar a ADN-Girona aprenent a través de l'experiència de treballar amb multitud de nens i adolescents amb diferents perfils dins de l'espectre autista. Realitzava les tasques terapèutiques i psicoeducatives en el centre terapèutic, en el context familiar i el context escolar: treballar de manera global, al meu entendre, és clau a l'hora d'abordar les dificultats i importantíssim per aconseguir que el progrés sigui transversal i durador.

A mesura que anava sumant experiència, vaig adquirir noves responsabilitats: assessor per a instituts en casos d'autisme, supervisor dels casos del centre i ponent a la Universitat de Girona (Curs sobre autisme i dificultats conductuals).

Actualment em podeu trobar en consulta privada (presencial i online), col·laborant a Clínica Bofill - Sync i també com a codirector del Postgrau Autisme: Detecció, Intervenció i Diagnòstic en nens i nenes amb TEA, per la Universitat de Girona
Al llarg de tot el meu camí professional, he acumulat més de 10 anys d'experiència en el món de l'autisme i l'àmbit de la salut mental. No obstant, mai es deixa d'aprendre. És per això que constantment em renovo i amplio la meva formació en seminaris i tallers especialitzats que em permeten adquirir noves tècniques i coneixements:
Certificat com a H.A.P.P.Y. coach, Autism in Context - Peter Vermeulen, Bèlgica

Certificat en PEERS for Adolescents, University of California

Certificat en PACT, University of Manchester

Attention Autism Programme Workshop 1 and 2, Gina Davies Autism Centre

Advanced Workshop Early Start Denver Model, Davis MIND Institute

Curs ADI-R (Autism Diagnostic Interview-Revised), Hospital Mútua de Terrassa

Picture Exchange Communication System (PECS), Pyramid Educational Consultants 

Model SCERTS a càrrec de Barry M. Prizant, Congreso AETAPI

Actualización en TEA, AETAPI

Tinc un alumne amb TEA, Educatio

De l'adolescència a la vida adulta en el TEA, Educatio

Suport Conductual Positiu amb persones amb TEA, Fundació Psicotrade

Introducció al TEACCH, Fundació Psicotrade

Sexualitat i persones amb diversitat funcional, per Gemma Deuloufeu a Fundació Vilagran-Maristany

Tens alguna pregunta o dubte? Escriu-me i en parlem

Contacta’m
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
crossmenu