TERÀPIA per
Infants

Empoderar a les famílies amb totes les estratègies i eines possibles és el camí més segur cap a l'èxit de la intervenció. I és precisament això el que proposa la metodologia PACT:
PACT (Paediatric Autism Communication Therapy) és una intervenció específica de comunicació per a nens de 2 a 10 anys amb autisme o necessitats específiques en l'àmbit de la comunicació social i el llenguatge.

A través de PACT, es treballa conjuntament, professional i família, per proporcionar al nen/a una intervenció de comunicació eficaç. En definitiva, s'ajuda als pares a entendre com comunicar-se de manera més efectiva amb el seu fill o filla potenciant les habilitats comunicatives i de llenguatge de l'infant.

És una de les poques intervencions que s'han estudiat i posat en marxa pensant en la teràpia online. Els requisits tècnics de la família són mínims i poden estar en qualsevol part del món per millorar les habilitats socials i de comunicació del nen/a.

Com ho farem?

- En primer lloc, s'avaluen les habilitats socials i comunicatives i el nivell de llenguatge de l'infant per poder mesurar posteriorment el seu canvi i evolució.
 
- Durant dues setmanes, els pares es comprometen a jugar durant 30 minuts al dia amb el nen/a, gravant-se en diverses ocasions. 

- Quinzenalment, els pares acudeixen a sessions individualitzades (de manera presencial o per videoconferència) de 60-90 minuts amb el terapeuta. En aquestes sessions es revisen 10 minuts del vídeo que els pares han gravat anteriorment.

- S'identifiquen, amb l'ajuda del terapeuta, les senyals comunicatives de l'infant per aprendre com respondre i afavorir que el nen/a inicï més interaccions i augmenti la seva comprensió social i llenguatge dins de les rutines quotidianes. 

- A cada sessió es plantegen objectius nous per implementar durant les següents dues setmanes.


Infants
Consultoria Online
Consultoria Online
Programa
El programa PACT té una duració de 12 sessions quinzenals amb la possibilitat de realitzar sessions mensuals de seguiment.
Més sobre PACT
Més informació sobre PACT
L'Institut Nacional per la Investigació en Salut del Regne Unit (NIHR) recomana que s'inclogui PACT als serveis públics de salut.
El programa PACT ha rebut el premi al "Benefici excepcional per la societat a través de la investigació" de la Universitat de Manchester pel seu impacte en les famílies amb nens amb autisme.
El PACT és el primer tractament per autisme basat en la evidència científica que ha sigut replicat amb èxit en països en vies de desenvolupament, demostrant el seu potencial d'adaptació a diferents contexts culturals i d'escalabilitat.

Tens alguna pregunta o dubte? Escriu-me i en parlem

Contacta’m
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
crossmenu