AUTISME I LITERATURA - 1

2021-03-22
AUTISME I LITERATURA - 1

Avui us porto un petit recull de llibres sobre autisme. Es tracta d'una selecció eclèctica d'alguns dels llibres que tinc: alguns em serveixen de suport per les sessions terapèutiques, n'hi ha que estan dirigits a pares i professionals, i fins i tot algun està escrit perquè el llegeixin directament els adolescents amb TEA.

Seres humanos únicos, Barry M. Prizant

Prizant és una de les principals autoritats sobre autisme en tot el món. En aquest llibre, ens presenta l'autisme com una manera diferent de pensar i d'actuar a través de la seva experiència i també de nombrosos testimonis. Molt recomanable tant per professionals com per familiars.

"La mayoría de las conductas que suelen ser etiquetadas como "comportamientos autistas" no son en realidad déficits en absoluto. Son estrategias que la persona utilitza par asentirse mejor regulada emocionalmente. En otras palabras, en muchos casos son fortalezas."

La ansiedad en el autismo, Isabel Paula

Isabel Paula ens recorda que l'ansietat està present en la majoria de les persones amb autisme a nivells altament paralitzadors i que cal un atenció urgent tan a nivell clínic com a nivell investigador. Un llibre molt entenedor i que, a més, és el primer en castellà en tractar de manera específica i en profunditat aquest tema cabdal. El recomanaria més a professionals que a familiars.

"Ciertamente, no podemos garanitzar una buena calidad de la intervención sin una buena valoración previa de los detonantes que activan la ansiedad; cómo se manifiesta fisiológica, conductual, cognitiva y emocionamente, y qué respuesta o consecuencias se producen en el contexto".

Socially curious and curiously social, Michelle Garcia Winner & Pamela Crooke

La fundadora de SocialThinkingTM ens presenta un llibre dirigit especialment a adolescents i joves amb autisme en el que ofereix estratègies pràctiques per les dificultats socials i comunicatives que els nois i noies amb TEA puguin tenir. Un llibre molt amè i pràctic amb l'únic inconvenient que està en anglès, impediment que pot resultar insalvable per molts dels adolescents...Esperem que el tradueixin aviat al castellà.

"If you're reading this book to find out about social thinking for yourslef, good for you! Maybe you're curious about the social world, or maybe you've been told you "just don't get it". No worries. You're taking the first step in learning about the sometimes tricky, sometimes confusing, but awesome world of social relationships".

Què puc fer quan...em preocupo massa, Dawn Huebner

Les guies per nens "Què puc fer..." són una sèrie de llibres enfocats a treballar un seguit de problemàtiques concretes (ansietat, negativisme, ira, TOC, etc.) mitjançant tècniques cognitivo-conductuals. Aquest en concret tracta sobre l'ansietat i ho fa d'una manera molt il·lustrativa i entenedora per tal que els nens i nenes puguin comprendre els conceptes i adquirir noves estratègies i habilitats de manera amena i divertida.

"Si les teves preocupacions són tan grans que et molesten gairebé tots els dies, aquest llibre et pot ajudar".

Starving the Anger Gremlin, Kate Collins-Donnelly

Finalment, us presento un llibre que també forma part d'una sèrie de llibres (Starving the Anxiety Gremlin, Starving the Stress Gremlin, etc) basats en tècniques cognitivo-conductuals i presentats de manera divertida: un gremlin a qui hem de "derrotar" amb tècniques pràctiques que anem aprenent al llarg del manual. Aquest en concret està indicat per nens i nens amb autisme de 5 a 9 anys i he de dir que acostuma a triomfar molt!

"The Anger Gremlin is a naughty creature and his favourite food is you anger! The more anger you feed him, the bigger and bigger he gets and the angrier and angrier you feel! How can you stop this happening? Starve the Anger Gremlin of angry thoughts, feelings and behaviours, and watch him disappear!".

Espero que gaudiu de les lectures!

Qualsevol comentari o pregunta, no dubtis en contactar-me.

Gràcies per la lectura!

DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
crossmenu